10 januari 2020
19:30

Månsarps IBK B

Referat: Tenhults IF B - Månsarps IBK B

5-5 i en spännande match i Tenhult. Där vi är i förarsätet i både 1:a och 3:e, men våran andra period var inte tillräckligt bra i stort sett.
Ur ett föreningsperspektiv så är det fantastikst att vi kan match 3 femmor, samtidigt som vårt Division 2 lag spelar match. Då hade vi ändå 3 återbud.

Innan matchen gick vi igenom förra matchen mot Tenhult och påminde om att de sprang ifrån oss, och vann med 9-2.
Så idag var vi tvungna att vara med från början
Det tycker jag också att vi är. Vi gör 0-1 genom Lancelot ( Leo), ett skott som tar på målvakten underarm, som han fumlar in på något sätt.
I försnacket inför matchen, så nämnde vi också att vi missat 2 straffar mot Tenhult, men jag siade om att vi skulle få 2 idag med.
Vi får straff i första också 12:35, efter att Gustaf Hvirf kommit i avslutningsläge, men blivit hår uppvaktad ( minst sagt)
Tyvärr sätter vi inte straffen från Edvin, som denna gång ändrade taktik mot förra helgen, och försökte gå på målvaktens första stolpe, när han kom in från dennes högersida.
Men i den 18:e minuten ökar vi på till 0-2, nu genom Noel som får utdelning, efter att ha gått förbi på kanten och satt bollen säkert i målvaktens bortre. Detta blir också paussiffror. Men facit i hand borde vi nog haft 3-4 mål i första. Men tyvärr lite oskärpa ibland.

I andra blir det mer Tenhult direkt, vi hänger inte med i vissa moment. Och slutar också att täcka skott och täcka upp för varandra. 1-2 kommer 07:16, efter att Tenhults lagkapten slängt fram en klubba på bortre stolpen och fått in bollen stolpe in.
2-2 kommer efter slarv, eller rättare sagt vi misslyckas att får bort bollen, är lite i vägen för varandra. Tid 12:25.
Knappt så hinner besvikelsen lagt sig förrän de gör 3-2 på ett skott utifrån, som vi inte ens går ut och täcker på. Synd.
Men efter detta, så är det som att vi tänder till, efter lite utskällningar sinsemellan, så tar vi oss samman och vänder på steken. 16:11, trycker Gustaf Hvirf in kvitteringen, efter förarbete från Tom. 18:16 är det återigen lila bortaledning, efter ett riktigt fint anfall som avslutas av Jakob. I slutet av perioden kommer matchens första utvisning, Martik Karlsson 2 minuter efter att ha trängt ut deras nr 7. Vi håller dock ut de 15 sekunderna som är kvar av perioden.

Tredje börjar så med boxplay. Det som sker är också att Tenhult byter målvakt, in kommer en 14-årig kille som skulle visa sig ha riktigt vassa reflexer. Vi har 2 bra lägen i boxen, men han räddar förtjänstfullt. Matchen står och väger lite. Men ett långskott från Hampus hittar rätt till 3-5 vår fördel. Målvakten skymdes bra av Marcus Lundin. I samband med detta får deras nr 7 en utvisning, då han crosscheckar Marcus efter målet. Vi har 2 bra lägen i PP, men som nämnt innan, så är deras målvakt verkligen på topp. Oerhört snabba reflexer, och jämför jag med den kille som stod i mål innan, så hade denna målvakt även rörligheten.
Matchen böljar fram och tillbaka, Hampus i vårt mål får rädda en del, men jag tycker ändå att vi har viss kontroll. Men med 3 minuter kvar, så vänder det tyvärr till hemmalagets fördel. Vi får Micke Johansson utvisad efter en förseelse på deras nr 7 ( en man i händelsernas centrum).
PP hinner bara gå 9 sekunder innan de får reducera, vilket känns surt, ett skott vi borde täckt bort.
Knappt hinner vi teka innan de gör 5-5 bara 11 sekunder efter reduceringen. Detta mål gör de dock snyggt.
Sedan tar de timeout. Och vi hinner samla oss. Vi går ner på 2 femmor i slutet. Får en jättechans genom Gustaf, återigen är Tenhultspelarna på hans klubba och hugger, men domarna vill tyvärr inte blåsa ny straff för oss. Skönt ändå att vi håller 5-5 till slut. Då även Tenhult har 2 bra chanser.
Ser man till höstens hemmamatch, så var ju verkligen detta ett fall framåt. Men visst är det surt att inte vinna.
Alla 3 femmorna bidrog i poängproduktionen. Några mattades dock i slutet, då det var ett tag sedan vissade spelade fulla matcher. Bara och träna vidare.